Компанію Маска звинувачують у незаконному звільненні співробітників: названо причину

Агентство праці США звинуватило SpaceX у незаконному звільненні працівників

Агентство праці США повідомило про те, що SpaceX незаконно звільнила восьми працівників через їхній лист. Орган, що захищає права працівників, подав скаргу на компанію через твіти Ілона Маска, які не відповідали політиці компанії. Скарга також вказує на те, що SpaceX залякувала та принижувала співробітників, які написали лист до керівництва компанії. Якщо компанія не згодиться з звинуваченнями, справа передасться до суду.

Компанія може бути змушена повернути співробітників на роботу і виплатити їм зарплату, якщо суд визнає звільнення незаконними. Також SpaceX може бути покарана за порушення трудового законодавства. Раніше компанії Маска також звинувачували у порушенні прав працівників.

Ілон Маск: у росіян є гумор і Путін непоганий

Ілон Маск знову опинився в центрі скандалу через свої заяви про Росію. Маск вважає, що у росіян є хороше почуття гумору, а Президент Путін - "непоганий мужик". Бізнесмен також зазначив, що у нього є бажання отримати російський паспорт. Втім, він не схвалює диктаторські якості та імперіалізм Путіна.

Ілон Маск розчарований у діях СБУ

Ілон Маск висловив своє розчарування у діях Служби безпеки України. Він помітив коментар під постом журналіста Такера Карлсона, де говориться про незаконне затримання проросійського блогера з Латинської Америки і вимагає пояснень від президента Зеленського. Маск засудив ці дії та заявив, що блогера затримали через його критику президента України.