Маляр довела до сліз дружину військового, Безугла втрутилася в конфлікт

Ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр стала об'єктом критики після своїх висловлювань про неможливість демобілізації під час воєнного стану. Вона заявила, що військові мають знати Конституцію і повинні бути свідомі своєї служби. Народна депутатка Інна Совсун, чоловік якої перебуває на фронті, розплакалася в ефірі телеканалу від позиції Маляр.

Мар'яна Безугла, інша народна депутатка, прийняла сторону Маляр, вказавши, що вона сказала правду, хоча можливо, треба було висловитися інакше. Безугла нагадала, що Лінчевський, чоловік Совсун, не є рядовим бійцем, але хірургом, який допомагає воїнам в операційній. Вона також закликала не хейтити тих, хто говорить правду, і попередила про небезпеку спотворення реальності.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський ініціював виключення питання демобілізації з законопроєкту про мобілізацію. Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони також виключив положення щодо демобілізації та ротації військовослужбовців у законопроєкті, який готується до другого читання.