Не беріть це в авто: за що у Німеччині можуть оштрафувати водія на 10 000 євро

Водій з телефоном в руках
Водій з телефоном в руках

У Німеччині заборонено перевозити ножі у автомобілі

У Німеччині існує суворе правило, яке забороняє перевозити певні предмети в автомобілі. Це правило може вважатися несподіваним для українців, і його порушення може призвести до великих штрафів. За інформацією Загального німецького автомобільного клубу (ADAC), серед заборонених предметів є ножі. Якщо водій не має законних причин перевозити ці предмети, наприклад, для використання їх в робочих цілях, то це може призвести до штрафу у розмірі до 10 000 євро.

Українські водії

Заборонено перевозити такі види ножів:

  • Одноручні ножі;
  • Ножі з фіксованим лезом, довжина яких перевищує 12 см.

Звичайні кишенькові ножі не є забороненими, але за їх перевезення можуть нарахувати штраф, якщо вони не знаходяться в спеціальному місці для зберігання, наприклад, в бардачку.

Також, водіям, які планують поїздку до Німеччини, нагадують, що влітку не слід залишати у салоні автомобіля деякі предмети. Це стосується гаджетів, які можуть вибухнути при високій температурі повітря, наприклад, смартфонів, блоків живлення та акумуляторів.

В Україні також було змінено Правила дорожнього руху, і портал "Хвиля" повідомляв про те, за що тепер будуть штрафувати недбалих водіїв.

Читайте також