Німеччина не може вирішити питання працевлаштування біженців з України: причини

Безробіття для біженців з України в Німеччині
Безробіття для біженців з України в Німеччині

Програма прискореної інтеграції на ринку праці Jobturbo, створена німецьким урядом, не досягає очікуваних результатів. За інформацією Федерального агентства з праці, з листопада по травень вдалося працевлаштувати або направити на навчання лише 32 794 українських біженців, що є значним відхиленням від початкових планів уряду.

Загальна кількість українців, які проживають у Німеччині і здатні до праці, складає близько 530 000 осіб з загальної кількості 1,17 млн. Однак, тільки 26,5% з них наразі зайняті, включаючи тих, хто працює на неповний робочий день або на міні-роботах.

Експерти називають кілька причин низького рівня працевлаштування українців. По-перше, система соціальних виплат, яка надає фінансову допомогу дорослим українцям і їх дітям, ускладнює їх мотивацію для знаходження роботи. Крім того, високий рівень освіти українців робить їх надкваліфікованими для багатьох доступних вакансій, а також ускладнює процес визнання кваліфікації у Німеччині. Ці фактори потребують перегляду та вдосконалення програми Jobturbo для більш ефективної інтеграції українських біженців на німецькому ринку праці.

Читайте також