Німеччина внесе до Фонду підтримки енергетики України ще €50 мільйонів

Фонд підтримки енергетики України отримує €50 млн від Німеччини
Фонд підтримки енергетики України отримує €50 млн від Німеччини

Україна отримає ще 50 млн євро від Німеччини на підтримку своєї енергетики. Загальна сума внеску країни до Фонду підтримки енергетики України становитиме понад 275 млн євро. Це найбільший внесок спонсорів до Фонду, в якому вже накопичено понад 545 млн євро.

Міністр енергетики України Герман Галущенко висловив подяку німецьким партнерам, зокрема віцеканцлеру Німеччини Роберту Габеку, за постійну підтримку, яку надають Україні з початку російського вторгнення.

Ця допомога є надзвичайно важливою для нас. Відповідні кошти спрямовуються на закупівлю енергетичного обладнання, яке росія руйнує своїми регулярними атаками на наші об'єкти

, - наголосив він.

З березня 2022 року Україна отримала 120 вантажів гуманітарної допомоги з Німеччини загальною вагою понад 1670 тонн. Серед цього обладнання є трансформатори, генератори, кабель, арматура для повітряних ліній та інше, що необхідно для проведення відновлювальних робіт.

Нагадаємо, Фонд підтримки енергетики України був створений за спільною ініціативою Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон весною 2022 року. До Фонду кошти внесли або задекларували свої наміри зробити внески Австралія, Велика Британія, Австрія, Швеція, Ісландія та Естонія.

Читайте також