Працевлаштування переселенців: як роботодавцям отримати компенсацію

Переселенці знаходять нову роботу
Переселенці знаходять нову роботу

Програма компенсації видатків роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Українська програма компенсації видатків роботодавцям, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб (ВПО), допомагає підтримати працедавців у їхній діяльності. Ця ініціатива набула дії завдяки Мінреінтеграції.

Згідно з цією програмою, роботодавці можуть отримати компенсацію витрат на оплату праці працевлаштованих, яких рекомендували центри зайнятості для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Величина компенсації залежить від фактичних витрат на оплату праці працівника і не може перевищувати дві мінімальних заробітних плати (16 тисяч гривень).

Тривалість компенсації складає 6 місяців для осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні, а для кожного непарного місяця - ще 12 місяців.

"Умова – збереження гарантій зайнятості ВПО протягом періоду, що перевищує тривалість виплати вдвічі", - зазначено у повідомленні.

Для отримання компенсації роботодавцю необхідно: працевлаштувати зареєстрованих безробітних серед ВПО, подати необхідні документи на розгляд центру зайнятості, очікувати результатів протягом 10 робочих днів та укласти договір на компенсацію платежів, які здійснюватимуться кожний непарний місяць протягом року.

Роботодавець може подати заяву про компенсацію до центру зайнятості протягом 2 місяців з дня працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Детальнішу інформацію можна отримати за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-vpo.

Нагадаємо, що українцям також надають гуманітарну підтримку.

Читайте також