Рада Європи: До українських біженців в ЄС ставлення краще, ніж до інших переміщених осіб

Українські біженці в ЄС
Українські біженці в ЄС

Заявила провідна європейська правозахисна група, що краще ставлення до українських біженців, ніж до людей інших національностей, які тікають від воєн та надзвичайних ситуацій. Це підтвердила Антирасистська комісія Ради Європи, яка також закликала держави-члени підтримувати всіх рівною мірою.

Однак, комісія зауважила, що ставлення до громадян України залежить від їхньої етнічної приналежності. Наприклад, ромам з українським громадянством пропонували нижчу якість проживання в порівнянні з українцями в подібних ситуаціях.

Комісія також виявила велику різницю між якістю центрів прийому та послуг для українців, біженців та шукачів притулку з інших країн.

«Новою нормою має стати прийом всіх людей звідусіль так само, як приймали українців», - підкреслив на пресконференції виконавчий секретар ЄКРН Йохан Фрістедт.

Голова ЄКРН Бертіл Коттьє відповів на запитання щодо більшої солідарності з українцями зазначивши, що це не залежить від схожості розуміння, але завжди легше приймати людей, які схожі на тебе.

Комісія наголосила, що всім переселенцям, незалежно від їхньої національності, кольору шкіри чи релігії, має бути надана належна підтримка та захист.

Раніше повідомлялося про напади на українців у Німеччині, зокрема, на баскетболістів. Є потреба нагадати, що такі події показують, що навіть в країнах Європи можуть виникати нетерпимість та насильство.

Читайте також