РФ створює "тіньовий флот" для транспортування газу

РФ створює

За даними засобу масової інформації Bloomberg, Росія створює флот для транспортування скрапленого природного газу по всьому світу. Планом Кремля є збільшення частки СПГ на світовому ринку, що призведе до поповнення державної скарбниці та фінансування військових потреб. Але американські санкції та міжнародні обмеження утруднюють реалізацію цих планів. Останнім часом вісім суден було передано маловідомим компаніям в Дубаї, і чотири з них отримали дозвіл на проходження арктичними водами Росії. Ці дії схожі на маневри зі створення тіньового нафтового флоту Росії. У галузі СПГ незвичайно, що невідоме підприємство купує дорогі судна. Також на чотирьох танкерах збитки від страхування зареєстровані як "невідомі". Експерти вважають, що це свідчить про зусилля Росії у створенні "темного флоту" для СПГ.

Плани Кремля

За даними Bloomberg, Росія створює флот для транспортування скрапленого природного газу по всьому світу. Планом Кремля є збільшення частки СПГ на світовому ринку, що призведе до поповнення державної скарбниці та фінансування військових потреб. Але американські санкції та міжнародні обмеження утруднюють реалізацію цих планів.

Створення "темного флоту"

Останнім часом вісім суден було передано маловідомим компаніям в Дубаї, і чотири з них отримали дозвіл на проходження арктичними водами Росії. Ці дії схожі на маневри зі створення тіньового нафтового флоту Росії. У галузі СПГ незвичайно, що невідоме підприємство купує дорогі судна. Також на чотирьох танкерах збитки від страхування зареєстровані як "невідомі". Експерти вважають, що це свідчить про зусилля Росії у створенні "темного флоту" для СПГ.

Досягнення Росії

Чотири судна льодового класу отримали дозвіл на проходження арктичними водами Росії й вже прибули до бельгійського порту Зебрюгге для отримання партії російського газу. За даними порту, наразі одне з цих суден прибуває до терміналу Зебрюгге в Бельгії, щоб отримати партію російського газу.

Обмеження і труднощі

Американські санкції та міжнародні обмеження ускладнюють плани Росії зі збільшення частки СПГ на світовому ринку. Також обмеження, які з'являться наступного року, ускладнять поточний ланцюжок поставок. Через ці обмеження Росія шукає шляхи обійти обмеження та продовжити свою діяльність у галузі СПГ.

Читайте також: