Під Львовом аварійно сів лайнер: загинули п'ятеро людей

4 жовтня 2019 року біля Львова сталася авіакатастрофа. Транспортний літак Ан-12 авіакомпанії Air Ukraine Alliance здійснив аварійну посадку в лісі. П'ятеро людей загинуло, троє зазнали тяжких травм.

Того дня літак летів із Віґо (Іспанія) в Стамбул (Туреччина). Доправляли поперечні підсилювачі дверей і дахів для автомобілів Renault. Планували сісти у Львові для дозаправлення.

Приблизно о 6:20 Ан-12 увійшов у повітряний простір України й почав знижуватися для посадки. Усе було в штатному режимі, але за 28 хв. зник зв'язок з екіпажем. А о 7:10 літак зник із радарів.

Повітряне судно не долетіло до аеропорту 1,3 км. Врізалося в дерева та впало на землю. Через це мало значні пошкодження. Кабіну екіпажу розбило вщент. Один постраждалий викликав аварійно-рятувальну службу аеропорту. Згодом до них приєдналися рятувальники ДСНС і нацгвардійці.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

На борту літака тоді були командир 46-річний Віталій Степаненко, другий пілот 64-річний Ігор Маєвський, штурман 52-річний Юрій Кузьменко, бортові техніки 52-річний Ігор Завадюк і Андрій Корякін, бортрадист 55-річний Володимир Кириленко, інженери Олег Шахов, Андрій Амелькін. Вижили лише Корякін та інженери.

За фактом катастрофи в поліції розпочали розслідування. Працювали за кількома версіями: помилка екіпажу, погані погодні умови й несправність літака. У грудні того ж року опублікували офіційний звіт щодо справи. Дані бортових самописців підтвердили, що літак опускався значно нижче від глісади. Спрацювала сигналізація. Однак екіпаж не звернув на неї уваги. Тому згодом судно почало врізатися в дерева й упало.

12 вересня в Житомирській області сталася авіакатастрофа. Впав легкомоторний літак, який розпилював над полями хімікати. Повітряне судно зачепилося за дерево й упало. Пілот живий. Його госпіталізували.