Польським перевізникам не дозволили блокувати перехід "Медика - Шегині"

Місцева влада в польській Медиці не видала перевізникам дозвіл на блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Медика Шегині".

Ця ділянка залишиться відкритою для фур. Про відмову заявив польський політик з ультраправої партії Ruch Narodowy Рафал Меклер, який представляє перевізників, що страйкують.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Перед цим перевізники на чолі з ультраправим Меклером подали заяву про проведення страйку в Медиці з 15 січня до 15 березня 2024 року.

Прихильники Меклера у коментарях до його допису закликають розпочати блокаду, не підкорившись рішенню влади. Однак сам Меклер від таких заяв утримується. Водночас перевізники планують подати апеляцію до районного суду у Перемишлі.

Раніше фермери, які приєдналися до страйкарів-перевізників, досягли угоди з центральною владою Польщі та зупинили свою блокаду прикордонного переходу в Медиці. Так, заблокованими залишаються три з чотирьох вантажних пунктів пропуску на кордоні України та Польщі:

"Рава-Руська Гребенне";

"Краківець Корчова";

"Ягодин Дорогуськ".

Через блокаду на кордоні вишиковуються багатокілометрові черги. Водії змушені чекати на перетин КПП від кількох днів до кількох тижнів, проводячи весь цей час у вантажівках.

Польські фермери 4 січня відновили акцію протесту на кордоні з Україною. Вони, зокрема, заявили про блокування пункту пропуску "Медика-Шегині".

Страйкарі обіцяють не затримувати машини з гуманітарною допомогою і товарами, що швидко псуються. Рух легкових автомобілів та автобусів буде відбуватися у звичному режимі.