Польським перевізникам не дозволили блокувати перехід "Медика - Шегині"

Варавннє для фермерів та перевізників: медичний пункт пропуску Медика-Шегині відкритий для фур

Місцева влада в польському Медиці не надала дозвіл на блокування руху вантажівок перевізникам через пункт пропуску "Медика Шегині". Це рішення оголосив політик з ультраправої партії Ruch Narodowy, Рафал Меклер, який представляє перевізників, що проводять страйк.

Перевізники на чолі з Меклером подали заяву про проведення страйку в Медиці з 15 січня до 15 березня 2024 року. Однак прихильники Меклера закликають до блокади незважаючи на відмову влади, але сам Меклер утримується від таких заяв. Тим часом перевізники планують подати апеляцію до районного суду у Перемишлі.

Фермери, які приєдналися до страйкуючих перевізників, досягли угоди з центральною владою Польщі і зупинили блокаду прикордонного переходу в Медиці. Однак три з чотирьох вантажних пунктів пропуску на кордоні між Україною і Польщею - "Рава-Руська Гребенне", "Краківець Корчова" і "Ягодин Дорогуськ" - залишаються заблокованими.

Блокада на кордоні призводить до утворення довгих черг. Водії доводиться чекати на перетин кордону від кількох днів до кількох тижнів, перебуваючи у вантажівках. В той же час блокування пункту пропуску "Медика-Шегині" не повинно заважати руху вантажівок.

Протест фермерів триває: пункт пропуску "Медика-Шегині" залишається відкритим для гуманітарної допомоги та швидкопсуючих товарів

Польські фермери, зокрема, оголосили про блокування пункту пропуску "Медика-Шегині" при проведенні акції протесту на кордоні з Україною. Протестувальники заявляють, що не будуть затримувати машини, що перевозять гуманітарну допомогу та швидкопсуючі товари. Рух легкових автомобілів та автобусів поза блокованою територією буде відбуватися на звичайних умовах.