У Києві відремонтували притулок, у якому отримують допомогу постраждалі від насильства

Завершився капітальний ремонт одного із притулків Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

За її словами, було відремонтовано підлогу, замінено радіатори і міжкімнатні двері. Також під час ремонту замінили електричні мережі, пожежну сигналізацію та провели капітальний ремонт стін і стелі.

«Жінки з немовлятами, котрі пережили насильство вдома, змушені були ховатися під час російських обстрілів у старому підвалі. Тож, завдяки субвенції, облаштували у притулку найпростіше укриття та замінили сходи», – зазначає Марина Хонда.

Блок галереї

Наразі у притулку зможуть проживати одночасно 12 жінок із дітьми. Крім проживання, вони зможуть отримати психологічну підтримку та юридичну допомогу. Адреси притулків не розголошуються з міркувань безпеки. Потрапити до них можна за направленням директорки Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Заступниця голови КМДА наголосила: «Притулки допомагають розірвати коло насильства. Ми створюємо належні умови для того, щоб розпочати все спочатку, аби постраждалі почувалися комфортно й не мали потреби повертатися до кривдника. І вкотре закликаю: якщо ви або ваші знайомі постраждали від домашнього насильства – обов'язково звертайтеся по допомогу: 15-00 (зі стаціонарного); 044-272-15-00 (із мобільного)».

Нагадуємо, майже тисяча чоловіків у столиці минулого року поскаржилися на домашнє насильство.

Також заступник голови КМДА вважає, що жителям столиці потрібно використовувати маски для зменшення ризику зараження на Covid-19.