У Києві відремонтували притулок, у якому отримують допомогу постраждалі від насильства

У Києві відремонтували притулок, у якому отримують допомогу постраждалі від насильства

Відремонтовано притулок Київського міського центру гендерної рівності

У Києві завершився капітальний ремонт одного з притулків Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. Зокрема, було відремонтовано підлогу, замінено радіатори і міжкімнатні двері. Ремонт також охопив заміну електричних мереж, пожежної сигналізації і капітальний ремонт стін і стелі.

У зв'язку з обстрілами від російських силовиків, жінки з немовлятами, що пережили насильство вдома, протягом довгого часу ховалися у старому підвалі притулку. Тому завдяки субвенції було облаштовано просте укриття та замінено сходи. Притулок тепер зможе приймати одночасно 12 жінок із дітьми, які отримають необхідну підтримку і допомогу.

«Притулки допомагають розірвати коло насильства. Ми створюємо належні умови для того, щоб розпочати все спочатку...», - заявила Марина Хонда.

Адреси притулків не розголошуються з міркувань безпеки. Для потрапляння до них необхідно мати направлення директорки Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

«Якщо ви або ваші знайомі постраждали від домашнього насильства - обов'язково звертайтеся по допомогу», - закликла Марина Хонда.

Інформацію про ремонт притулку було оприлюднено разом з закликом до киян використовувати маски для запобігання зараженню Covid-19. Нагадаємо, що лише в минулому році майже тисяча чоловіків у Києві звернулися за допомогою через домашнє насильство.