Україна в ОБСЄ: Росія бомбить українські міста заради "братерських відносин"

Заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова заявила про те, що росіяни вбивають українців та бомблять українські міста, цинічно говорячи при цьому про "спільну історію, культуру та долю" і переконуючи самих себе в тому, що тим самим вони зможуть добитися "братерських відносин".

Про це вона сказала під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Під час останнього засідання російська делегація цинічно відтворила свій старий наратив про "спільну історію, культуру та долю" російського режиму та України. Це демонструє величезне нерозуміння України та нашого народу з боку Кремля та його посланців", - заявила вона.

Кувшинникова вказала, що це нерозуміння вже призвело до трагічних висновків і рішень для самої Росії і також «пояснює, чому в Москві повірили в триденну агресію та те, що українці зустрічатимуть російських окупантів квітами».

"Тим не менш, на 792-й день повномасштабного вторгнення росіяни все ще намагаються переконати себе в тому, що вони можуть вбомбити Україну в "братерські відносини". І ми повинні пам'ятати, що означає це російське "братерство" на місцях", - заявила українська дипломатка, поінформувавши про останні ракетні атаки Росії на цивільну українську інфраструктуру та міста.

Вона також нагадала, що у нещодавньому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) зазначається, що Росія культивує на окупованих територіях України "задушливу атмосферу страху, яка використовується для посилення контролю над мешканцями, придушення інакомислення та опозиції, а також для примусу до підпорядкування".

"Скільки ще танків, військових кораблів та стратегічних бомбардувальників має знищити Україна, щоб російські політики та дипломати нарешті визнали, що українці хочуть і будуть будувати своє майбутнє як незалежну, суверенну та європейську державу?" - поставила риторичне запитання заступниця глави місії України при ОБСЄ.

Вона підкреслила, що риторика Росії доводить, що продовження війни проти України є фундаментальною загрозою для ОБСЄ та європейського порядку.

Джерело: Укрінформ