Зеленський провів переговори з Шольцем, Рютте, Фредеріксен та Орбаном: теми

Президент України Володимир Зеленський повідомив про продовження міжнародної комунікації та особисте запрошення кожного лідера на перший Саміт миру.

Під час перемовин обговорювалися деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи, а також наслідки чергового російського удару.

З прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен президент обговорив підсилення української ППО та рішення, які допомогли б прискорити передання Україні літаків F-16.

Продовження оборонної співпраці та підготовку до Конференції з відновлення України Зеленський обговорив з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. "Дякую Німеччині за її значний внесок в обороноздатність України та силу нашої ППО", - зазначив президент.

Президент також цінує активну роботу Нідерландів і Прем'єр-міністра Марка Рютте із пошуку додаткових систем ППО та додаткову військову допомогу для України.

З Прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном предметно обговорили двосторонні питання, розвиток співпраці та європейську інтеграцію України. "Нам важлива позиція Угорщини, коли йдеться про наближення миру та спільну регіональну безпеку", - підкреслив Зеленський.

Президент також подякував Генсеку Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич за відкриття офісу Реєстру збитків у Києві та цінує кроки Комітету міністрів Ради Європи до створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.