Зеленський провів переговори з Шольцем, Рютте, Фредеріксен та Орбаном: теми

Зеленський продовжує міжнародну комунікацію

Президент України Володимир Зеленський повідомив про продовження міжнародної комунікації та запрошує кожного лідера на перший Саміт миру.

Під час переговорів обговорювалися деталі співпраці для безпеки народів і всієї Європи, а також наслідки російського удару.

Зустріч з прем'єр-міністеркою Данії

Зеленський обговорив з прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен підсилення української протиповітряної оборони та шляхи прискорення передачі Україні літаків F-16.

Також говорили про продовження оборонної співпраці та підготовку до Конференції з відновлення України.

Зустріч з канцлером Німеччини

Зеленський обговорив з канцлером Німеччини Олафом Шольцом продовження оборонної співпраці та підготовку до Конференції з відновлення України. Він також висловив подяку за внесок Німеччини у обороноздатність України та силу протиповітряної оборони.

Зеленський також висловив вдячність Нідерландам і прем'єр-міністру Марку Рютте за пошук додаткових систем протиповітряної оборони та військову допомогу для України.

Зустріч з прем'єр-міністром Угорщини

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном для обговорення двосторонніх питань, розвитку співпраці та європейської інтеграції України. Президент підкреслив важливість позиції Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки.

Подяка від Зеленського за підтримку

Зеленський також висловив подяку Генсеку Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич за відкриття офісу Реєстру збитків у Києві та цінує кроки Комітету міністрів Ради Європи щодо створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.