Зеленський розповів про секретну зброю від європейських партнерів

Західні партнери передали Україні далекобійну зброю, за допомогою якої українським бійцям вдалося знищити чимало вертольотів та літаків росіян.

Таким чином Україна захищалася від загарбників, які атакували з неба. Про це сказав на пресконференції президент України Володимир Зеленський.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не говоритиму яку, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які піднімалися і били потім ракетами, проти яких ці системи і працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим", - розповів Зеленський.

Він уточнив, що за допомогою такої зброї Україна захищалася. Це була частина оборони нашої країни, оскільки ЗСУ знищили тих, "хто атакував і повністю контролював небо".

22 грудня українські військові знищили одразу три російські винищувачі Су-34. Вони були збиті на Південному напрямку. Літаки, збиті силами ППО на Півдні, були одними з найновіших у російській армії. Ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат РФ, сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Вже у вечір перед Різдвом, 24 грудня, Сили оборони збили ще два російські військові літаки - Су-34 та Су-30СМ.