У Білому домі відреагували на виведення військ Ізраїлю з півдня сектора Гази

Політична ситуація на Близькому Сході
Політична ситуація на Близькому Сході

Виведення ізраїльських військ з Гази

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що виведення Армією оборони Ізраїлю своїх підрозділів з південної частини сектору Гази пов'язане із переоснащенням особового складу.

Радник з національної безпеки Білого дому Джон Кірбі висловив думку, що це рішення не пов'язане з новими операціями країни в регіоні. Він пояснив, що ізраїльські військові, які брали участь у бойових діях протягом чотирьох місяців, втомлені і потребують переоснащення.

«Вони перебувають у місцях бойових дій чотири місяці, і ми отримуємо повідомлення, що вони втомилися, що їх необхідно переоснастити», – сказав Кірбі.

За словами Кірбі, складно зробити висновки щодо того, що саме відбувається в Газі, оскільки інформація заснована на публічних заявках. Він заключив, що йдеться про відпочинок і переоснащення військ і це не означає проведення нової операції.

У високопоставлених військових заявили, що рішення про виведення військ було прийнято незалежно і без зовнішнього тиску. Проте ізраїльські ЗМІ зазначають, що це рішення прийшло після жорсткої критики через помилкове вбивство співробітників гуманітарної місії.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також