У Запоріжжі розпочалося будівництво першої підземної школи

Будівництво першої підземної школи в Запоріжжі
Будівництво першої підземної школи в Запоріжжі

У Запорізькій області розпочали будівництво підземної школи

У Запорізькій області розпочали будівництво першої в регіоні підземної школи. Вона стане частиною відомого "Січового колегіуму" - одного з найкращих освітніх закладів регіону. Про це повідомили в Запорізькій обласній державній адміністрації.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров зазначив, що вже розпочато будівництво підземних шкіл на пʼяти локаціях в Запорізькій області. Мета - забезпечити офлайн-навчання для 50 тисяч учнів на території регіону в новому навчальному році.

Валентина Єршова, директорка "Січового колегіуму", розповіла, що в навчальному закладі навчаються майже 400 учнів, половина з них здобуває освіту дистанційно. Підземна школа дозволить дітям повернутися до офлайн-навчання, вона планується відкрити двері для учнів цього навчального року.

Будівельні роботи розпочалися півтора тижня тому. За словами головного інженера підрядної компанії Максима Гайдая, будівельники викопують 6,5-метровий котлован і далі будуть заливати нижню плиту.

Подібна ініціатива вже реалізована в Харківській області, де вже відкрилася перша підземна школа. Це одна з заходів у рамках захисту населення від можливого ворожого вторгнення.

Також Литва планує збудувати нові школи-бомбосховища на території Одещини, Донеччини, Запоріжжя, Миколаївщини, Сумщини та Чернігівщини.

Читайте також