Українцям пояснили, чи вплинуть вимоги МВФ на зростання комунальних тарифів

Зростання комунальних тарифів в Україні
Зростання комунальних тарифів в Україні

Українці знайомляться з інформацією про загрозу підвищення тарифів на комунальні послуги до кінця 2024 року. За повідомленням народного депутата Олега Семінського, деякі тарифи на комунальні послуги вже зросли в 2024 році, зокрема ціни на електроенергію підвищилися майже вдвічі.

Семінський наголосив, що МВФ натякає українським чиновникам на можливе зняття мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні.

Вони просто висловлюють своє бачення. Треба знову ж таки виходити з реалій, які ми маємо в країні – війна, доходи населення тощо. Ідея підвищення тарифів виникла не просто так. Зокрема, зростання вартості електроенергії пояснюється значними пошкодженнями енергосистеми. Внаслідок атак росіян, лише навесні 2024 року Україна зазнала збитків у розмірі 1 мільярда доларів

Семінський також пояснив, що для відновлення енергосистеми необхідні додаткові фінансові ресурси, а підвищення тарифів на комунальні послуги є одним з можливих шляхів їх залучення.

Наразі немає документальних підтверджень щодо підвищення тарифів, і МВФ не вимагає цього. Уряд України також не планує підвищувати тарифи до кінця 2024 року.

Раніше українці вже були проінформовані про зміни, які відбудуться з 1 липня.

Читайте також