Головна

Змінено графіки відключень світла 11 червня

Графіки відключень електрики змінені 11 червня

Україна може змінити період стабілізаційних відключень світла. Деякі області вже подовжили його до 23:00. Про це повідомляють

За попередньою інформацією, планується застосувати графіки погодинних відключень з 14:00 до 19:00. Однак, можливе переглядання періоду відключень.

Не передбачено відключення світла для підприємств критичної інфраструктури та підприємств, що імпортують 80% електроенергії згідно з урядовою постановою.

Однак, деякі обленерго вже збільшили тривалість відключень до 23:00, а не до 19:00, як планувалося. Це призводить до більшої кількості черг без електропостачання в деяких регіонах.

До причин збільшення тривалості відключень відносять зростання споживання електроенергії у спеку та відсутність економії.

Українським електростанціям не вистачає електроенергії через масштабні пошкодження, які сталися в результаті атак. Імпорт та аварійна допомога з країн Європи не вистачає для підтримки балансу.

Тому Диспетчерський центр змушений обмежувати споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

У деяких областях, зокрема, Івано-Франківській, Рівненській, Полтавській, Миколаївській, Черкаській, Закарпатській, тривалість відключень вже збільшили. Детальніше можна дізнатися на сайтах обленерго або ДТЕК.

Крім того, 10 червня було активовано аварійне постачання електроенергії з енергосистеми Польщі. Також відбувся імпорт з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови.

Укренерго зауважує, що загальний обсяг імпорту склав 27 865 МВт-год з максимальною потужністю до 1 636 МВт в окремі години.

Також через погодні умови знеструмлені 51 населений пункт. Зокрема, в Київській, Кіровоградській, Сумській, Черкаській і Чернігівській областях. Крім того, ще 462 населені пункти залишаються без світла через інші причини, включаючи бойові дії в Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Харківській та Херсонській областях.

З 24 червня установлюватимуть нові ліміти світла. Обсяг електрики для критичної інфраструктури буде відніматися від доступної електроенергії, а для населення вводитимуться нові ліміти для областей.

Раніше Кабінет міністрів України вніс завдання щодо зменшення споживання електроенергії. Рекомендується правоохоронним органам, судовим органам та іншим державним органам зробити аналогічні кроки. Місцеві влади також повинні обмежити вуличне освітлення.

Читайте також: