114 боїв за добу: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

У Генерального штабу Збройних сил України повідомили, що триває вже 793-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу відбулося 114 бойових зіткнень.

Ворожі удари по Україні

Ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, а також здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіаційні удари потрапили в населені пункти Суми, Харківська область, Донецька область, Запорізька область та Херсонська область.

Були під артилерійським вогнем понад 110 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Оперативна обстановка на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Він також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону, щоб перешкодити перекидання військ.

На Куп'янському напрямку наші воїни відбили 10 атак в районах Кислівки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку противник провів 20 атак в районах Макіївки, Торського та Зарічного, Донецька область.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 26 атак в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Миколаївки та Іванівського.

На Авдіївському напрямку було відбито понад 30 атак в районах Очеретиного, Уманського та Нетайлового, Донецька область.

На Новопавлівському напрямку позиції наших воїнів вдалося утримати в районах Красногорівки та Новомихайлівки.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував позиції наших захисників.

На Херсонському напрямку ворог не відмовився від свого наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу він здійснив три безуспішні атаки.

Успішні удари ЗСУ по ворожих позиціях

Силам оборони вдалося завдати ударів по двох пунктах управління, восьми районах зосередження особового складу та трьох зенітно-ракетних комплексах противника. Також були уражені пункти управління та райони зосередження особового складу.