17 липня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

Традиції святкування 17 липня
Традиції святкування 17 липня

Сьогодні, 17 липня, відзначається День міжнародного кримінального правосуддя і День емоджі. Також це день пам'яті святої Марини.

Всесвітній день міжнародного кримінального правосуддя

Це свято було встановлено ООН в 1998 році. В цей день було прийняте Римське статут Міжнародного кримінального суду, який є важливим документом цього суду.

Робота над Римським статутом тривала з 1948 року і була ініційована Генеральною Асамблеєю ООН. Статут набув чинності 1 липня 2002 року.

Відповідно до Римського статуту, Міжнародний кримінальний суд є постійним міжнародним судом, що займається розглядом справ осіб, відповідальних за серйозні злочини.

Всесвітній день емоджі

Це свято виникло в 2014 році для тих, хто використовує емоджі у соцмережах. Емоджі - символи, що передають емоції та предмети. Вони стали популярними по всьому світу після їх включення в операційну систему iOS.

Цього дня вебсайт Emojipedia координує святкування, запрошуючи всіх приєднатися до флешмобів у соцмережах.

Пам'ятні події 17 липня

На цей день у разні роки відбулись важливі події, зокрема заснування єзуїтської колегії у Вільному, відкриття Королівського коледжу у Нью-Йорку та перший у світі військовий госпіталь у США. Також цього дня сталася розстріляна демонстрація в Парижі, початок Сталінградської битви та інші події.

Іменини

Святкують імена: Олексій, Антон, Георгій, Єгор, Іван, Максим, Микита, Микола, Теодор, Федір, Юліан, Юлій, Ян, Анастасія, Василиса.

Читайте також