20 років легендарному «замаху»: де зараз активіст, який кинув яйцем у Януковича

Активіст, що кидає яйце у Януковича
Активіст, що кидає яйце у Януковича

20 років тому в Івано-Франківську сталася історична подія, яка стала легендою - Віктора Януковича кинули яйцем. Кандидат у президенти відвідав місто, де у нього був низький рейтинг та довіра. Він нещодавно вийшов із автобуса, коли його вразили яйцем. Він впав на землю, розігравши сцену, начебто отримавши вистріл зі снайперської гвинтівки.

«Героєм» епізоду став Дмитро Романюк, 17-річний студент. Відео, яке стало легендарним, зараз можна побачити лише в архіві 5 каналу, оскільки з інших ресурсів його видалили через погрози влади.

Через 11 років Романюк став кандидатом економічних наук, а його життя пов'язало з державними установами. Він очолював наглядову раду компанії з управління активами і працював з питаннями інвестицій. У 2019 році він став заступником голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації. За своє життя Романюк змінив 11 місць роботи. Зараз він очолює Бізнес Асоціацію Івано-Франківська - об'єднання власників і топ-менеджерів бізнесу міста, що мають інтерес до розвитку підприємництва.

Читайте також