«25 років – це вже дядько»: комбат закликав знизити мобілізаційний вік

Український командир 1-го механізованого батальйону Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ, відомий під позивним "Бот", розповів про проблеми з мобілізацією та мобілізаційний вік в країні.

За його словами, відсутність діалогу з суспільством призводить до різних скандалів у Територіальних центрах кваліфікаційної комісії (ТЦК).

“Ми будуємо діалог із суспільством, із рекрутами через вишкіл. Люди приходять, вони відразу йдуть на вишкіл, відразу їх навчаємо... Вони (ТЦК) б краще організовували тотально вишколи такі, знаєте, для тих, хто хоче навчитись і для тих, хто готовий. Насправді ж багато хто боїться йти, тому що нічого не вміє, от і все. І тому, що вірить в міф, що в армії нічого нема, нічому не вчать. Насправді вчать. І не тільки у Третій штурмовій“, - сказав "Бот".

Крім того, він закликав знизити мобілізаційний вік до 22 років, як відповідь на інформацію про можливе зниження віку з 27 до 25 років.

“Про 25 років - взагалі смішно. 25 років - це що? Це дорослий чоловік, вже дядько. Ну за фактом, ну в сенсі? До 22 треба знижувати взагалі рівень. Які 25? Ну це дядько вже“, - підкреслив "Бот".

Командир раніше дав пораду, як упоратися з низькою мотивацією мобілізованих осіб.

Нагадаємо, на Львівщині СБУ заблокувала Viber-канал, який розповідав про місця вручення повісток.

Читайте також:

  • Нещадна мобілізація. Все, що треба знати про скандальний законопроєкт
  • "Військкомати застрягли у минулому". Голова комітету з нацбезпеки розкритикував мобілізацію
  • Зеленський пояснив, чому Україні завжди не вистачатиме людей на війні