3500 злотих на сім'ю: українці у Польщі можуть оформити нову допомогу

Сім'я отримує грошову допомогу
Сім'я отримує грошову допомогу

У Польщі запущено дві програми підтримки для українців, які проживають у центрах колективного розміщення і мають PESEL UKR. Програми називаються "Wspólnie do niezależności" і реалізуються в різних воєводствах.

Програма Польського Червоного Хреста (PCK) охоплює дев'ять воєводств: Нижньосилезьке, Куявсько-Поморське, Люблінське, Лодське, Мазовецьке, Опольське, Підкарпатське, Поморське та Свентокшиське. Учасники програми зможуть отримати фінансову допомогу для переїзду, оренди житла, придбання меблів і розв'язання формальних питань, пов'язаних з орендою. Програма також передбачає виплати протягом шести місяців.

Програма Фундації Польського центру міжнародної допомоги (PCPM) працює в семи воєводствах: Сілезькому, Малопольському, Вармінсько-Мазурському, Підляському, Великопольському, Західно-Поморському та Любуському. Учасники отримають фінансову допомогу для оренди житла, переїзду та інших витрат, а також підтримку в інтеграції, включаючи навчання польської мови, професійні курси і допомогу з влаштуванням дітей до шкіл і дитсадків, а також доступ до медичних послуг.

Фінансування програми залежить від кількості людей у домогосподарстві і може становити до 3 500 злотих на оренду житла. Фінансування розподіляється на шість місяців з поступовим зменшенням суми.

Для участі в програмах можна заповнити заявку онлайн або подати анкету поштою. Деталі та заявки можна знайти на офіційних сайтах організацій.

Читайте також