500 тисяч окупантів біля українських кордонів: розвідка назвала сценарії розвитку подій

500 тисяч окупантів біля українських кордонів
500 тисяч окупантів біля українських кордонів

Наразі навколо українських кордонів та на окупованих територіях знаходиться приблизно 520-550 тис. осіб путінської армії, що вдвічі більше, ніж у лютому 2022 року. Якість підготовки російського бойового складу значно знизилася. Військові експерти розповіли про можливі сценарії розвитку подій далі.

За даними Міністерства оборони України, ворожі сили складаються не тільки з бойових підрозділів, але й з небойових частин, частин забезпечення, інженерних військ, Росгвардії та ФСБ, які діють на окупованих територіях.

«Навколо українських кордонів та на окупованих територіях перебуває близько 500 тисяч угруповання ворога», - повідомили в Міністерстві оборони.

За словами джерела, ворожа армія періодично міняє свій особовий склад через втрати. Проте, загальна ситуація не змінюється. Залишилися окремі спецпідрозділи з високим рівнем підготовки, хоча загалом якість значно знизилася. Крім того, зменшилися терміни підготовки пілотів, що призводить до більшої кількості аварій.

«Окрім кількісної складової, якість підготовки російської армії значно знизилася», - підкреслили в українському Міністерстві оборони.

Збільшення присутності ворога

Експерт Владислав Селезньов зауважив, що кілька місяців тому кількість окупантів була меншою.

«Лише 2-3 місяці тому на нашій території знаходилося 469 тис. російських окупантів», - зазначив Селезньов. - «З урахуванням угрупування в Брянській, Курській та Белгородській областях, ця цифра майже збігається. Причому, це стало можливим завдяки діям бойових підрозділів російської армії на території зазначених областей».

Селезньов також зазначив, що ворог не відмовляється від свого плану створити «санітарну зону» біля українсько-російського кордону.

«Але чи достатньо цього угрупування для реалізації планів Путіна? Плани стають все більш нереалістичними з кожним разом, як українські сили збільшують кількість боєприпасів», - розповів експерт.

Селезньов також зазначив, що українська армія протистоїть російській агресії завдяки мобілізації та новій військовій техніці та озброєнню.

Недавно українські сили відбили позиції ворога в місті Вовчанськ і спрямовують зусилля на стабілізацію ситуації в цій області. Російські війська в свою чергу зосереджуються на північ від Харкова.

Однак слід відзначити, що Україна продовжує протистояти російській агресії та виконувати свої оборонні завдання завдяки мобілізації та поповненню запасів боєприпасів.

Читайте також