55 "шахедів" та 37 ракет: Зеленський відреагував на нічну атаку Росії та дорікнув політикам у затримці допомоги Україні

Вибухи та ракетна атака Росії
Вибухи та ракетна атака Росії

Удар по Україні: Росія випустила 151 засіб повітряної атаки

У ніч на 22 березня Росія завдала по Україні комбінованого ракетно-авіаційного удару, випустивши 151 засіб повітряної атаки. У результаті було знищено 92 повітряні цілі: 55 "шахедів" і 37 ракет.

Про це повідомив командир Повітряних сил Микола Олещук, зазначивши, що за ніч окупанти випустили українськими містами різні типи ударних засобів, балістичних та крилатих ракет, а також зенітних керованих ракет.

Ракетно-авіаційний удар по Україні: деталі

Згідно з отриманими даними, ворог випустив українськими містами 63 ударних BpLA типу "Шахед-136/131", 12 балістичних ракет "Іскандер-М", 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, 5 крилатих ракет Х-22, 7 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал", 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 22 зенітних керованих ракет С-300/С-400. Найбільшу кількість ударів було завдано з Приморсько-Ахтарського пускового району РФ.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ворожу атаку, зазначивши, що російські терористи атакують електростанції, лінії постачання енергії, греблі ГЕС та звичайні житлові будинки. Він висловив співчуття родинам загиблих та підкреслив, що усі необхідні служби допомагають постраждалим містам. Президент також наголосив на необхідності розблокування допомоги від партнерів та прийнятті рішень, що забезпечать захист життя інфраструктури від подібних атак.

Наступні міста, які постраждали від атаки та де зараз проводяться роботи з відновлення постачання електрики, це Харків, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та Вінниця. Глава Міненерго Герман Галущенко оцінив масштаби атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Читайте також