«Я спираюся виключно на розвіддані». Голова Житомирської ОВА оцінив загрозу з боку Білорусі

Зображення голови жінки зі Зграї птахів у тлі
Зображення голови жінки зі Зграї птахів у тлі

Фортифікаційні роботи на Житомирщині повністю завершені, які тривали з кінця 2023 року. За словами глави Житомирської ОВА Віталія Бунечка, область готова до будь-яких загроз з боку Білорусі. Він зазначив, що завершено 99% робіт, які почалися в 2023 році і завершилися влітку 2024-го. Віталій Бунечко також зазначив, що має достовірну інформацію щодо ситуації на кордоні з Білоруссю.

Голова Житомирської ОВА зазначив, що перебував біля кордону під час будівництва фортифікацій разом зі своїми заступниками. Він також зазначив, що будівництво тривало навіть під час окупації частини Житомирщини. За словами Віталія Бунечка, роботи на кордоні з Білоруссю виконувались згідно з військовими стандартами, хоча вони не є військовими інженерами.

Віталій Бунечко також зазначив, що взводні опорні пункти, які були обрані самостійно, не потребуватимуть переделки, оскільки вони відповідають військовим стандартам. Він наголосив, що кордон на Житомирщині повністю готовий до будь-яких загроз з боку Білорусі.

Бунечко заявив, що він спирається на розвіддані, а не на загрозливі заяви Лукашенка. Він зазначив, що завжди перевіряє інформацію засобів масової інформації через спецслужби та військове командування. Окрім того, він відмітив, що навчання Білорусі не становлять загрози для Житомирщини.

Раніше, Віталій Бунечко повідомив, що ситуація у Житомирі залишається контрольованою, незважаючи на дострокову відставку колишнього мера Сергія Сухомлина.

Читайте також