Адмірал НАТО прокоментував відхід ЗСУ з Авдіївки

Воєнний погляд на ситуацію в Авдіївці

Голова військового комітету НАТО, лейтенант-адмірал королівського флоту Нідерландів Роб Бауер заявив, що війська РФ насправді здобули лише кілька сотень метрів території, а не саму Авдіївку. З воєнного погляду це не велика втрата, так як російські війська знищили всю інфраструктуру міста. Про це він заявив у коментарі для видання Foreign Policy.

За даними видання, Росія захопила Авдіївку, але ціною великих втрат, маючи безлімітний запас боєприпасів і панування в повітрі. Проте це ще не означає її перемогу у війні.

Україні загрожує складна ситуація на полі бою, але не настільки критична, щоб вже можна було говорити про крах чи великі невдачі на фронті. Про це свідчать оцінки більше 10 європейських військових чиновників та експертів, про які повідомляє Foreign Policy.

За словами Роба Бауера, песимісти не мають перемог у війні. Хоча ситуація для України складна, але, як і в минулому, вона все одно зможе перемогти.

Вихід ЗСУ з Авдіївки

17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська виходять з Авдіївки, щоб уникнути оточення і зберегти життя та здоров'я військовослужбовців.

Захисники Третьої окремої штурмової бригади повідомили, що протистояли силі противника, яка значно переважала їх. Проти них воювали близько 15 тис. окупантів.

Втрати РФ в Авдіївці

За чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції РФ втратила понад 47 тисяч окупантів і сотні танків.

Пов'язані новини

  • Військовий пояснив, чому ЗСУ вийшли з Авдіївки
  • Зеленський оцінив втрати ЗСУ в Авдіївці
  • Третя штурмова показала наслідки боїв за Авдіївку (відео)
  • Авдіївка в окупації. Путін вдарив вітальну телеграму