Адмірал НАТО розповів, звідки Альянс очікує удару Росії

НАТО готується до конфлікту з Росією

Північноатлантичний альянс готується до можливого зіткнення з Росією. Голова військового комітету НАТО, адмірал Роберт Бауер, заявив, що Альянс розуміє, що мир дістається не задарма. Він вважає, що потрібно більше інвестувати в Збройні сили, оскільки Росія стала загрозою після своїх дій в Грузії, Криму та Україні. НАТО готується до двох загроз - від Росії та терористичних груп.

Бауер наголосив, що Російські збройні сили є загрозою не лише для Східного фланзу, але й для інших регіонів, включаючи Арктику, Атлантичний океан та Чорне море. Він також підкреслив важливість бути пильними у всіх сферах, включаючи космос та кіберпростір.

«Якщо ми покажемо, що ми сильніші і здатні захистити себе, наші суперники подумають двічі перед тим, як нападати», - зазначив Бауер.

Президент Франції Еммануель Макрон також заявив, що НАТО може ввести війська для допомоги Україні. Але поки немає консенсусу серед європейських країн з цього питання.

Україна наразі не розглядає введення військ НАТО, необхідно ухвалити відповідне рішення. 

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні вважає, що введення військ НАТО в Україну може викликати загрозу Третьої світової війни.

Також читайте:

  • Захід відправить солдат до України? Як світ реагує на заяву Макрона
  • Макрон заявляв про намір відправити військових до Одеси - ЗМІ