Адвокат відповів, чи можуть ТЦК повторно поставити на військовий облік

Адвокат відповідає на питання ТЦК військового обліку
Адвокат відповідає на питання ТЦК військового обліку

Адвокат Ростислав Кравець пояснив важливі моменти щодо виключення та звільнення громадян України від військового обліку.

Про це він розповів у коментарі для "Новини. Live".

За його словами, є деякі підстави, з яких особу можуть виключити з військового обліку, наприклад, через стан здоров'я, досягнення граничного віку, втрату громадянства, призов на службу або мобілізацію, смерть.

Кравець підкреслив, що якщо особу виключили з обліку через стан здоров'я, і це правильно зафіксовано у військово-обліковому документі, то така людина вже не зобов'язана служити в армії. У такому випадку будь-яка спроба військово-реєстраційної комісії та служби призову знову записати особу на облік буде незаконною.

Адвокат порадив, що у разі таких незаконних дій з боку військової комісії слід звертатися за правовою допомогою та оскаржувати у судовому порядку. Він наголосив, що можливість повернутися на військовий облік можлива лише за бажанням самої особи. Якщо особа була виключена через стан здоров'я, то для повернення на облік потрібно пройти військово-лікарську комісію, яка визначить, чи може стан здоров'я дозволити повернутися на військовий облік.

Військовий облік в Україні

Читайте також: "Відстрочка від мобілізації для вчителів: які документи потрібно подати до ТЦК".

Читайте також