Адвокат з військового права попередила про зміни у доставці повісток

Адвокат розповідає про зміни у доставці повісток
Адвокат розповідає про зміни у доставці повісток

Адвокат і керуючий партнер адвокатського об'єднання "Актум" Олена Хоменко розповіла про зміни в отриманні повісток військовозобов'язаними. Згідно з новою постановою №560, повістки тепер можуть відправлятися Укрпоштою як цінні листи з описом вкладення. Укрпошта вже відправила понад 6 тисяч таких повісток.

Олена Хоменко наголосила, що "факт неотримання повістки автоматично є прирівняним до факту отримання повістки". Це означає, що військовозобов'язані повинні бути уважними до своєї поштової кореспонденції.

Також адвокат нагадала про обов'язок військовозобов'язаних повідомляти про зміну фактичного місця проживання. Особливо це стосується внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які мають інформувати про нову адресу свого перебування.

Щодо поважних причин неявки до територіального центру комплектування (ТЦК), Олена Хоменко зазначила, що якщо військовозобов'язаний перебував на стаціонарному лікуванні в медичному закладі, це є поважною причиною для неявки до ТЦК і дає можливість оскаржувати майбутні штрафи.

Проте самої наявності поважної причини недостатньо. Військовозобов'язаний повинен обов'язково повідомити ТЦК про таку причину, надіславши цінний лист з описом вкладення через Укрпошту. Це допоможе оскаржити штрафи або інші процедури у майбутньому.

Читайте також