Аграрії із прифронтових територій зможуть безоплатно отримати насіння кукурудзи

Українські аграрії безоплатно отримають насіння кукурудзи

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило, що аграрії з прифронтових та постраждалих територій зможуть отримати насіння кукурудзи безкоштовно.

Кожен учасник програми зможе отримати до 25 посівних одиниць на господарство, що буде достатньо для посіву 25 гектарів. Прийом заявок триватиме до 21 квітня.

Допомогу зможуть отримати агровиробники з прифронтових та постраждалих територій, які мають в обробітку від 5 до 500 га і є юридичними особами або фізичними особами-підприємцями, включаючи сімейні фермерські господарства.

Допомога надаватиметься аграріям з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Щоб отримати насіння, фермерам потрібно зареєструватися в Державному аграрному реєстрі на сайті https://www.dar.gov.ua/ в розділі "Доступні програми" під назвою "USAID АГРО насіння кукурудзи Dekalb, 2024 рік".

Загалом, уряд США та компанія Bayer передадуть аграріям 15 756 посівних одиниць насіння кукурудзи в рамках ініціативи AGRI-Україна. Ініціатива реалізується через Програму USAID АГРО.

Видача насіння планується в кінці квітня 2024 року.