Як діяти у випадку раптової зупинки ліфта: поради від рятувальників

Рятувальники дають поради щодо раптової зупинки ліфта
Рятувальники дають поради щодо раптової зупинки ліфта

У зв'язку зі збільшенням випадків раптової зупинки ліфтів через відключення електроенергії, Державна служба України з надзвичайних ситуацій розробила алгоритм дій у таких ситуаціях.

Спеціалісти рятувальної служби рекомендують, щоб діти до 12 років не користувалися ліфтами без супроводу дорослих. Також важливо переглядати графіки відключення електроенергії, щоб бути готовим до можливих зупинок ліфта.

У разі раптової зупинки ліфта не рекомендується відчиняти двері самостійно. Спочатку треба зателефонувати до диспетчера або звернутися за допомогою до служби порятунку за номером 101.

Під час очікування повинні зберігати спокій, а мобільний телефон використовувати тільки для екстрених дзвінків.

ДТЕК повідомив, що дефіцит в українській енергосистемі помітно зменшився.

Графіки відключення електроенергії для вашого регіону можна переглянути на веб-сайтах обленерго та ДТЕК.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК планує до жовтня відновити 60-70% своєї генерації, яку втратила під час російських обстрілів весною цього року.

Слід зазначити, що раніше "Укренерго" вказувало на відключення електроенергії 24 липня на протязі всієї доби.

На зауваження, "Укренерго" передбачає зменшення відключень електроенергії в серпні-жовтні. Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України буде поступово зменшуватися протягом серпня, вересня та жовтня, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

Читайте також