Як довго Росія зможе підтримувати свій наступ в Україні? Washington Post назвала терміни

Росія збільшує військове виробництво

Росія збільшує виробництво стандартної зброї і боєприпасів і, ймовірно, зможе тиснути на Україну ще два роки. За даними газети The Washington Post, Кремлю вдалося перебороти ранні втрати в Україні завдяки збільшенню чисельності солдат, використанню старої, але надійної зброї і готовності нести втрати.

За словами російського економіста Миколи Кульбаки, Росія більше не виробляє сучасну бойову техніку, але зосереджуєся на виробництві простішого обладнання, гвинтівок, снарядів і масової зброї для масових солдатів.

Насправді, російська армія не деградувала через війну в Україні, як вважають деякі посадові особи США. Головний командувач США в Європі, генерал Крістофер Дж. Каволі, заявив у Конгресі, що кількість солдат у Москві зросла і російські збройні сили адаптувалися до нових умов.

Росія прагне компенсувати постачання передової західної техніки в Україну, випускаючи якісніші танки для підготовлених підрозділів, а стару техніку використовує для підрозділів з призовниками і колишніми в'язнями. Експерти стверджують, що Росія зосередилася на виробництві дронів, а якщо їм вдалося отримати кілька успішних систем і збільшити їх виробництво, це може бути небезпечним.

Наступ Росії погіршив ситуацію на сході України

За даними Financial Times, російські війська можуть наступати влітку на чотирьох напрямках, що погіршить ситуацію на сході України. Українська армія зусиллями намагається зупинити цей наступ РФ. Розвідка відповідає, що Росія планує наступ на Харків.