Як енергосистема готова до заморозків: В Міненерго відповіли, що чекає на українців

Електрична система готова до морозів: Міненерго чекає на українців
Електрична система готова до морозів: Міненерго чекає на українців

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник заявив, що навіть при найближчих заморозках українці не залишаться без світла.

Під час телемарафону "Єдині новини" Колісник повідомив, що зниження температур не вплине на графіки відключення електроенергії.

"Енергосистема зараз працює стабільно. Прогнозовані заморозки не будуть тривалими", - зазначив Колісник.

За його словами, початок опалювального сезону в Україні буде визначатися місцевими органами влади, коли температура повітря триматиметься нижче +8 градусів протягом трьох діб.

Колісник підкреслив, що на енергетичну систему впливають тільки тривалі періоди низьких температур, що призводить до збільшення споживання електроенергії.

"Наразі було вжито всіх необхідних заходів. Ми заздалегідь провели технічну підготовку атомних електростанцій до роботи. У системі уже працює дев'ять блоків, що забезпечує нам додаткові потужності. Ми можемо задовольнити зростаючий попит", - повідомив Колісник.

9 жовтня 2024 року міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що всі 9 блоків атомних електростанцій в Україні вже завершили ремонтні роботи, а країна готова до опалювального сезону "на максимальному рівні".

Читайте також