Як підготувати авто до зими – основні поради

Зараз настав час підготувати своє авто до зими. Взимку водії повинні бути повністю впевнені в надійності свого автомобіля. Таку пораду надала Патрульна поліція, яка наголошує на важливості перевірити готовність автомобіля до зими.

З моменту настання морозів можуть виникнути проблеми з запусканням двигуна, тому необхідно заздалегідь перевірити стан акумулятора та замінити його, якщо необхідно. Також важливо перевірити моторне мастило та замінити його, якщо воно зношене.

Під час профілактики автомобіля обов'язково зверніть увагу на стан гальмівних колодок та підтягніть трос ручного гальма. Крім того, уважно відносьтеся до вибору зимової гуми, оскільки вона має велике значення для безпеки на дорозі в умовах морозу й снігу.

Регулярно перевіряйте щітки склоочисника та мастило для склоомивача. Вони допоможуть зберегти чистоту скла під час дощу і снігопаду. Також рекомендується мати в автомобілі запас рідини для склоомивача для швидкого долиття.

Завжди майте в авто аптечку першої допомоги, необхідні інструменти і засоби для аварійної ситуації, такі як домкрат, запасне колесо, буксирувальний трос і т.д. Не чекайте до початку холодів, підготуйте автомобіль вже зараз. За окремий час нагадую, що відтепер онлайн можна замовити і отримати посвідчення водія в будь-якому відділенні Укрпошти. Також, водії мають увімкнути денні ходові вогні або ближнє світло фар під час руху за межами населених пунктів з 1 жовтня по 1 травня.

Для отримання останніх новин підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR