Як підскочила ціна на sim-картки lifecell під час збою у «Київстарі»: неочікувана цифра

Українці, використовуючи масштабну атаку на оператора "Київстар", почали заробляти на проблемах його абонентів. Було помічено багато пропозицій з продажу sim-карток інших операторів на сайтах оголошень. Один продавець просив 2199 грн за картку lifecell, її ціна значно перевищувала звичайну.

Продавець з Новокодацького району Дніпра мав на продаж 30 стартових пакетів, але залишився лише один. Ці пакети отримали значний приріст у ціні.

Мобільний оператор lifecell повідомив, що стартові пакети, розповсюджені через дошки оголошень та продаж "з рук", здорожчали. Компанія підкреслила, що стартові пакети є в наявності у фірмових магазинах і офіційних точках продажу, ціни на них не змінювались і відповідають рекомендованим.

Також, на тлі атаки на "Київстар", українці за один день розкупили річний запас eSIM інших операторів.

У вівторок, 12 грудня, сталась масштабна недієздатність у роботі оператора "Київстар" через хакерську атаку на його ядро мережі. Фахівцям "Київстару" вдалося частково відновити роботу послуг фіксованого зв'язку, але відновлення може відбуватись поступово.

Атаку на мережу "Київстар" взяли на себе російські хакери з групи "Сонцепек". В ході атаки було зруйновано внутрішню мережеву інфраструктуру організації, яка забезпечує зв'язок мільйонів абонентів, а також ЗСУ.

Lifecell та Vodafone звернулися до своїх клієнтів через навантаження на каналах обслуговування після атаки на "Київстар".

Читайте також:

  • Масштабний збій у роботі «Київстару»: соцмережі вибухнули обуренням та мемами
  • Драма «Київстару». Хто залишиться «поза зоною» назавжди?
  • «Тримай WiFi». Vodafone закликає українців долучитися до ініціативи