Як правильно зберігати борошно, щоб не завелись жучки: корисні поради

Якщо борошно зберігати неправильно, наприклад, у пошкодженому пакуванні, у ньому можуть завестися паразити.

Найпершою ознакою появи у борошні маленьких жучків є чорні точки або павутина. Окрім того, може бути специфічний запах. Про те, як не допустити появи в борошні жучків, пише Gazeta.ua.

Допоможуть підручні засоби й добавки, які відлякають паразитів, а на якість самого борошна ніяк не вплинуть. Це, зокрема, лаванда і сушений часник, лавровий лист, горох, квасоля та ароматизовані пакетики.

При цьому варто пам'ятати, що борошно завжди потрібно зберігати у герметичній упаковці. Є два перевірені способи, які допоможуть зберігати борошно довгий час.

  • Можна помістити борошно в морозилку на 2-3 дні. Це допоможе знищити личинки жучків. Потім, після заморозки, перемістіть борошно у герметичний контейнер або пакет.
  • Борошно зберігають у сухому і прохолодному місці за температури, яка не перевищує 20°C. Оптимальна температура зберігання становить близько 0-4°C, але багато людей зберігають борошно за кімнатної температури без шкоди для якості продукту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Найкраще тримати борошно у темному місці або в непрозорих контейнерах. Ультрафіолетове світло може погіршити його якість і сприяти окисленню жирів, що може викликати неприємний запах і смак.

Якщо у вас є підозра на наявність жуків, то борошно слід викинути і оглянути інші продукти, які могли б бути заражені.

Ведмідка - шкідник врожаю

Ведмедку вважають одним із найпоширеніших шкідників, що завдають суттєвої шкоди врожаю.

Найкращим часом боротьби з ведмедкою називають осінь. Про способи позбутися цих шкідників пише Gazeta.ua.