Як США допомагають Україні ремонтувати техніку на фронті: деталі від DefenseNews

Спостерігачі з США відвідують українські військові бази
Спостерігачі з США відвідують українські військові бази

Американські солдати допомагають ЗСУ з ремонтом військової техніки

Американські солдати використовують месенджер Signal, щоб допомогти ЗСУ із ремонтом військової техніки. Про це повідомляє видання DefenseNews.

«Підрозділи на передовій в Україні стикаються з проблемами з їхнім обладнанням і надсилають повідомлення перекладачам, які потім передають ці повідомлення американським військовим. Американські сили організовують відеодзвінки з українцями, щоб допомогти їм ремонтувати зброю», – йдеться у матеріалі.

Американські фахівці перебувають на одній із семи ремонтних станцій у Польщі, де займаються технікою від гаубиць до танків.

Обладнання в майстерні варіюється від гаубиць до танків, і ремонт може тривати від кількох годин до кількох тижнів. Солдати, які займаються цією роботою, кажуть, що це допомагає Україні підтримувати зброю в робочому стані та навчає США проводити ремонт у польових умовах.

«Вони (ЗСУ, – «Главком») можуть ремонтувати там (на фронті, – «Главком»), маючи підтримку через телефон», – сказав підполковник Ніколас Р. Говен, член 16-ї бригади матеріально-технічного забезпечення армії, під час відеодзвінка з Польщі.

DefenseNews пише, що команда в Польщі звертається до технічних посібників і працює з власним обладнанням для відтворення проблем. Це допомагає їм більш точно визначити причину несправностей, з якими зіткнулися українські військові.

Читайте також