Як українці використовують касетні боєприпаси: у Пентагоні прокоментували

Як українці використовують касетні боєприпаси: у Пентагоні прокоментували

Українські війська використовують американські касетні боєприпаси з відповідальністю. Про це повідомила Сабріна Сінгх, заступниця прессекретаря Пентагону, відповідаючи на запитання щодо різниці умов поставки зброї для України та Ізраїлю. За її словами, Україна та Ізраїль ведуть різні війни. Цю інформацію приводить джерело NV.

За словами Сінгх, українським військам потрібні умови для використання касетних боєприпасів з метою забезпечення власної безпеки. Це допоможе уникнути жертв серед мирного населення після повернення контролю над окупованими територіями.

Говорячи про Ізраїль, Сінгх підкреслила, що ця країна є одним із старих партнерів та союзників США у регіоні. Вона зазначила, що Ізраїль має право відповідати на терористичні атаки, але при цьому дотримує законів війни та створює безпечні коридори для цивільного населення.

Крім того, згідно з повідомленням командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, Україна вже отримала касетні боєприпаси від США. Міністр оборони США Ллойд Остін ствердив, що Україна зобов'язалася використовувати ці боєприпаси лише у відповідних умовах, і не буде використовувати їх у населених пунктах.