Як відкрити двері авто, якщо замки замерзли: 10 перевірених способів потрапити в салон

Як відкрити замерзлі замки у автомобілі

Під час морозів у автомобілів може замерзнути замок. Через таку неприємність водій не може потрапити всередину свого транспортного засобу. Водії зі стажем поділилися з "Апострофом" перевіреними способами, як знову опинитися в салоні свого авто.

1. Можна спробувати потрапити у машину через задні дверцята - як правило, вони примерзають не так сильно. У хетчбеки та позашляховики також можна потрапити через багажник.

2. Якщо замок не встиг замерзнути сильно і водію вдалося вставити ключ в свердловину, варто спробувати розкришити лід всередині, дуже обережно обертаючи ключ з боку в бік.

3. Треба нагріти ключ від машини сірником або запальничкою та акуратно вставляти нагрітий ключ в отвір, щоб розтопити кригу.

4. Вставити в замок тонкий металевий предмет на кшталт шпильки для волосся, чи розігнуте кільце від ключів, й нагрівати його, таким чином передаючи тепло всередину механізму.

5. Протріть ключ дезінфікуючим засобом для рук або ж міцним алкогольним напоєм. Спирт розтопить лід і дозволить розблокувати автомобіль.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

6. Також можна скористатися так званим "рідким ключем". Невеликий балончик зі спреєм потрібно прикласти до замка і натиснути на розпилювач.

7. Якщо рідкого ключа немає, можна купити в аптеці спирт і шприц та зробити замку "ін'єкцію". Ефект буде такий самий.

8. Щоб відкрити примерзлі двері, потрібно обстукати їх кулаком по всьому периметру, натискаючи на них. Таким чином зімнеться ущільнювач, лід на ньому розкришиться і звільнить двері.

9. У хетчбеків та універсалів можна спробувати декілька разів різко відкрити та зачинити багажник. У цьому випадку потік повітря має підштовхнути двері зсередини.

10. У ситуації, коли прихопило ущільнювачі, треба по периметру очистити двері від криги, постукати по них та полити розморожувачем для скла.

Як видалити лід з лобового скла автомобіля

Заводячи машину у зимовий морозний ранок, багато автовласників стикаються з проблемою сильного обмерзання лобового скла. Тому питання про те, як боротися з видаленням льоду у такій ситуації і не пошкодити саме скло - залишається актуальним завжди. Одним з ефективних та швидких, а головне безпечних способів, поділилася одна жінка в Facebook, пише Mirror.