Як волонтери і поліція рятують дітей з лінії фронту (фото)

Волонтери та поліція рятували дітей з фронту
Волонтери та поліція рятували дітей з фронту

У Курахівській громаді, розташованій між Покровськом і Вугледаром на відтинку фронту, проводиться евакуація цивільного населення. З початку вересня обстріли з боку Росії значно зростають і можуть повторюватись кілька разів на день. Про це повідомила кореспондентка "Главком", яка супроводжувала поліцейських Курахового під час евакуаційних виїздів.

Завдання евакуювати дітей в громаді було поставлене з середини серпня. Тоді стало зрозуміло, що наступ Росії на Покровськ загрожує цій громаді.

Деякі батьки під час евакуації переконували поліцейських, що їхні діти вже виїхали, тим часом як вони самі ховалися якомога далі від дому, або в сусідів.

«В основному про дітей мені повідомляють небайдужі люди, оскільки довіряють мені, або отримую повідомлення зі школи про тих, хто пропустив навчання. Після цього проводимо перевірки, встановлюємо з ким зв'язуються діти та розшукуємо їх», - розповідає Костянтин Туницький, поліцейський офіцер громади.

Подробиці про евакуацію дітей з лінії фронту можна знайти в матеріалі "Главком" під назвою "Діти на лінії фронту. Порятунок проти волі батьків".

Читайте також