Як за допомогою дешевого народного засобу боротися з налипанням снігу на колісах

З настанням зими автолюбителі стикаються з проблемами, такими як обмерзання скла, прогрівання автомобіля та прилипання снігу. Ці проблеми дуже складно впоратися. Сьогодні Gazeta.ua поділиться лайфхаком, який допоможе легко впоратися з проблемою налипання снігу в колісних арках.

Налипання снігу на автомобілі викликає незручності та може завдати шкоди автомобілю. Відбувається обрив бризковиків, що може пошкодити бампер та крила автомобіля.

Є кілька способів вирішити цю проблему. Наприклад, можна видаляти сніг перед поїздкою, проте це може пошкодити автомобіль. Деякі водії навіть обливають підкрилки гарячою водою, проте це також може завдати шкоди пластику. Тому є інший спосіб.

Для розв'язання проблеми можна покрити підкрилки чимось водовідштовхуючим. Наприклад, можна використовувати стеариновий розчин зі свічок. Для цього необхідно зібрати стеарин із свічок і помістити його з бензином у закриту ємність на кілька днів. Потім цей розчин потрібно нанести на колісні арки автомобіля пензлем. Парафін розчиниться, а після випаровування бензину залишиться на підкрилках, утворюючи захисний шар, який перешкоджатиме прилипанню снігу. Цю обробку можна робити періодично.

Як бачимо, цей рецепт простий у виконанні та не вимагає спеціальних навичок або обладнання.

Багато власників автомобілів стикаються з проблемою неприємного запаху у салоні машини. Це дуже незручно під час поїздки. Щоб вирішити цю проблему, можна використовувати прості та доступні засоби, не витрачаючи гроші на дорогі засоби маскування запаху.