Як закупорити пляшку недопитого вина: найкращі варіанти

Якщо ви загубили ковпачок від недопитої пляшки вина, то є кілька способів, як її закрити, щоб зберегти напій.

Не варто використовувати паперові серветки, бо вони не будуть корисні.

Але є кращі варіанти, як закупорити вино. Запам'ятайте їх, щоб не забути у важливий момент.

Використайте поліетиленову плівку та гумку для волосся

Знайдіть будь-який чистий шматок поліетилену, наприклад, харчову плівку або шматок звичайного пакету. Закрийте відкритий отвір, обгорнувши горловину пляшки цим поліетиленом, і міцно закрийте його гумкою для волосся або аналогічним еластичним матеріалом, який може зафіксувати плівку на пляшці.

Цей спосіб не забезпечить повної герметичності, тому не рекомендується перекладати таку пляшку навколо себе. Однак, це дозволить тримати вино в холодильнику протягом деякого часу, не окислюючись через контакт з повітрям.

Використайте повітряну кульку

Якщо у вас є вдома повітряна кулька, яка часто використовується на святі, то ви можете використати її для закриття пляшки. Звичайно, краще використовувати кульку, яку ще не надули. Просто натягніть кульку на горловину пляшки і закріпіть її так само, як у випадку з поліетиленом.

Таким чином ви забезпечите задовільний рівень герметичності, що значно продовжить тривалість збереження вина у відкритій пляшці.

Пересипте вино в пластикову пляшку або скляну банку

Цей спосіб здається очевидним, але з якоїсь причини мало хто думає про нього, коли попадає в ситуацію з незакритою пляшкою вина.

Але припустимо, що ви випили не так багато вина, щоб заповнити порожній "Кока-Кола" пляшку. І що робити, якщо ви не маєте такої пластикової пляшки вдома. Тут на допомогу приходять скляні банки, які можна закрити металевими кришками без використання ключа.

Через половину пляшки вина майже завжди можна пересипати його в таку банку. Просто не забудьте помити її перед тим, як переливати вино.

Не вживайте шкідливі алкогольні коктейлі

На Новорічному столі головним напоєм є шампанське. Проте українці також не обминають інші алкогольні напої.

Деякі з них можуть бути досить шкідливими для організму й мають непередбачуваний ефект через поєднання різних видів алкоголю. Тому, якщо ви не хочете мати головний біль наступного дня, не варто споживати алкогольні коктейлі.

Є алкоголь, споживання якого може бути шкідливим для організму. Такі напої можуть негативно вплинути на ваше самопочуття наступного дня після свят. Будьте обережні!