Як жителі Слов’янська сприймають наближення лінії фронту? Очільник міста оцінив ситуацію

Росіяни не поспішають залишати Слов'янськ через страх та невпевненість

За останній час Слов'янськ регулярно обстрілюють, але мешканці не поспішають евакуюватися з міста. За словами голови міської військової адміністрації Вадима Ляха, це пов'язано зі страхом залишати своє майно та сумнівами щодо отримання гідного житла.

«Безумовно, це лякає людей. У Слов'янську залишається 54 тис. мешканців, з них до п’яти тисяч дітей. За останній місяць-півтора кількість містян зросла на декілька тисяч. Евакуаційні потяги працюють, можна виїхати з міста будь-який час, але не дуже активно люди виїжджають», - заявив Лях.

Адміністратор також зазначив, що переважно люди виїжджають у сусідні села, що межують з містом, через часті обстріли. Втім, навіть після евакуації, до 20% мешканців залишаються у місті. За словами Ляха, це вважається непоганим результатом, оскільки багато людей втратили життя внаслідок обстрілів в минулому.

Голова військової адміністрації зазначив, що останнім часом обстріли міста зросли, особливо вдень, коли багато людей перебувають на вулицях через теплу погоду. Вадим Лях пояснив, що мешканці не хочуть евакуюватися через страх втратити своє майно та незабезпеченість отримання гідного житла. Він закликав людей не боятися і виїжджати, наголошуючи, що з кожним наступним разом буде все легше.

Нещодавно евакуація з Часового Яру розпочалася до Покровська та інших міст поблизу. За словами Сергія Чауса, очільника міської військової адміністрації, доступні безкоштовний потяг та безоплатна евакуація. У разі, якщо люди не можуть поїхати до своїх знайомих, адміністрація забезпечує безоплатне поселення.

Читайте також:

  • Новий удар по Слов'янську. Голова прифронтового міста – про те, до чого готуватися мешканцям
  • Очільник Слов'янська прокоментував вчорашній удар по місту