Як зменшити рівень холестерину у крові: введіть в раціон ці вісім продуктів

Протягом тривалого часу існували страхи, що насичені жири, які містяться в сирі, підвищують рівень "поганого" холестерину в крові.

Зараз деякі фахівці вважають, що сир насправді може бути корисним для здоров'я. Недавні дослідження показують, що корисні мікроорганізми і поживні речовини, які містяться в сирі, можуть перешкоджати засвоєнню його шкідливих елементів для здоров'я, повідомляє The Telegraph.

Це не єдиний продукт харчування, який піддавався переоцінці після того, як його довгий час пов'язували з підвищенням рівня поганого холестерину.

Вживання баклажанів може сприяти зниженню рівня "поганого" холестерину (ліпопротеїдів низької щільності). В них міститься розчинна клітковина, яка заважає організму перероблювати власний холестерин, який зазвичай реабсорбується в кишечнику. Розчинна клітковина зв'язує частинки холестерину, не дозволяючи їм потрапити в кров і розповсюдитися по організму. Замість цього холестерин буде виводитися з організму через кал. Для досягнення максимального ефекту для здоров'я варто уникати смаження баклажанів.

Жири омега-3, які містяться в жирній рибі, допомагають знизити рівень шкідливих тригліцеридів у крові і підвищують рівень "хорошого" холестерину. До жирної риби відносяться оселедець, скумбрія, сардини, лосось, форель і свіжий тунець.

Дієта, багата брокколі з високим вмістом глюкорафаніну, знижує рівень холестерину в крові. Інші овочі, які сприяють зниженню рівня холестерину, включають шпинат і брюссельську капусту.

Окра, відома також як "дамські пальчики" або "бхінді", містить гель, який називається муцилаж і допомагає знижувати рівень холестерину, зв'язуючись з ним під час травлення. Це допомагає холестерину виходити з організму через кал. Окра також містить поліфеноли, які знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Сочевиця може покращити рівень холестерину у людей, які страждають на діабет. Вона містить клітковину, яка допомагає обмежити засвоєння холестерину в крові, а також фолати, залізо і вітамін B1, які сприяють здоров'ю серця.

Горіхи містять "хороші" жири, такі як мононенасичені і поліненасичені, які знижують рівень поганого холестерину. Вони також містять клітковину і рослинні стерини, які сприяють зниженню рівня холестерину. Варто уникати солоного смаженого арахісу і краще споживати свіжі горіхи.

В вівсі і ячмені міститься бета-глюкан, який знижує рівень холестерину в крові. Цей компонент утворює гель, який зв'язується з холестерином жовчних кислот в кишківнику, запобігаючи його всмоктуванню в кров. Печінка змушена видаляти більше холестерину з крові для виробництва більше жовчі, що знижує рівень холестерину в крові. Рекомендовано приготовувати кашу з вівсянки з додаванням свіжих або сушених фруктів.