У 1,5-річної дитини в Рівненській області виявили поліомієліт

У Рівненській області у півторарічної дитини діагностували поліомієліт. Батьки малюка не вакцинували його від недуги через релігійні переконання.

Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

Як стало відомо, перші симптоми хвороби у дитини з'явилися 1 вересня, вже 3 числа її доставили в лікарню з парезом нижніх кінцівок.

“Система охорони здоров’я та епідеміологічного нагляду одразу спрацювала за протоколом та міжнародними стандартами: випадок зареєстрували як підозру на поліо — гострий в’ялий параліч та забезпечили необхідне обстеження та спостереження для з’ясування обставин”, — розповіли в пресслужбі МОЗ.

В області вже працює команда епідеміологів та вірусологів Національного Центру громадського здоров’я МОЗ України, обласного Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Вони здійснюються першочергові роботи з реагування на епідзагрозу: пошук контактних осіб, збір та аналізи їхніх біоматеріалів, детальне вивчення обставин справи, тощо.

Довідка

Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу та воду.