Які процеси відбуваються в організмі, якщо їсти яйця щодня

Науковці вже давно займаються дослідженням користі або шкоди яєць, які багато людей вважають найважливішим сніданком. Одне з останніх досліджень розкриває, які процеси відбуваються в організмі, якщо їсти яйця вдень. Згідно зі звітами, учасники дослідження з'їдали без яєць, три яєчні білки на день або три цілі яйця. Кожен учасник готував яйця за своїм власним смаком.

У дослідженні брали участь як чоловіки, так і жінки. Кровний тест показав, що рівень холіну - важливої поживної речовини, яка міститься в жовтку, суттєво збільшувався у тих учасників, які щодня їли цілі яйця. Дієтолог Кетрін Андерсен зазначила, що ці яйця містять багато корисних речовин, але при цьому не підвищують ризик серцевих захворювань.

Дослідники не виявили негативних змін в запаленні або рівні холестерину в крові учасників. Крім того, вони виявили, що споживання цілих яєць має менший негативний вплив на маркери, пов'язані з ризиком діабету, ніж споживання яєчних білків.

Узагальнюючи, учасники, які їли цілі яйця, мали більше корисних речовин у своєму раціоні, а також більший показник щільності еритроцитів у крові, що може бути важливим для боротьби з анемією.

У Британії на яйцях курей, яких вакцинували проти сальмонелі, наклеюється знак британського лева. Ці яйця можна зберігати поза холодильником за умови, що температура на кухні не перевищує 20 градусів.

Такий продукт можна використовувати для приготування їжі та споживати його безпечно - помідорити або недоварити.